Evropsko prvenstvo ostaje san - Engleska zvijezda kasno sinoć prekrižena sa spiska za Njemačku
FOTO: EPA

Malo ko je ovo očekivao

Evropsko prvenstvo ostaje san - Engleska zvijezda kasno sinoć prekrižena sa spiska za Njemačku

Esmer Oštraković

Reprezentacija Engleske sprema se za nastup na Evropskom prvenstvu koje se ove godine održava u Njemačkoj i na kojem su glavni favoriti za prvo mjesto.

Nakon što su prije nekoliko dana u prijateljskoj utakmici ostvarili pobjedu od 3:0 protiv Bosne i Hercegovine, do putovanja u Njemačku Englezi će odigrati još prijateljsku utakmicu protiv Islanda.

Gareth Southgate je na spisak za okupljanje uvrsio 33 fudbalera, a svima je bilo jasno da će njih sedam morati ostati u Engleskoj jer pravila kažu da 26 fudbalera može putovati na EURO.

Veliko je iznenađenje bilo kada su navijači vijedli da među 33 igrača nema igrača poput Jordana Hendersona, Marcusa Rashforda i Raheema Sterlinga, ali su se tu pojavili mladi Adam Wharton i Jarell Quansah.

Mladi Wharton je posebno impresionirao na prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine, a kako stvari stoje vrlo lako bi se mogao naći na spisku putnika na Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Sinoć je Southgate prekrižio jednog igrača sa svog spiska i on je odmah nakon toga napustio kamp reprezentacije, te se zaputio svojoj kući.

Sada će selektor Engleske morati da otpiše još šest igrača, a igrač koji je već otišao kući je svijezda Tottenhama James Maddison koji tako neće putovati u Njemačku.

Odigrao je Maddison utakmicu protiv Bosne i Hercegovine, ali očito da Southgate nije bio zadovoljan viđenim.

Maddison je bio u timu Engleske koji je 2022 godine putovao na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali nije odigrao niti jednu utakmicu.

Ove sezone je u dresu Tottenhama odigrao 28 utakmica, te je postigao četiri gola i upisao je devet asistencija.

Top Komentari

Sema1991
svako ko je normalan i ko prati fudbal jako dobro zna da Englezi igraju gotov svaki dan a da ostale lige i klubovi igraju samo vikendom tako da skontaj malo pa komentiraj nešto ?
1 0
Sema1991
kad skontas koliko puno utakmica englezi odigraju a koliko ostali timovi onda mislim da ćes uklonit taj komentar i da ćeš vidit da uopće nemas pojma o fudbalu a što se tiče najači liga Engleska je definitvno najača i najzahtevnija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi