Iranci otjerali Hrvata koji ih je doveo na Mundijal pa doživjeli neviđenu bruku protiv Engleske

Englezi pobijedili sa 6:2

Iranci otjerali Hrvata koji ih je doveo na Mundijal pa doživjeli neviđenu bruku protiv Engleske

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske danas je deklasirala selekciju Irana sa 6:2 u meču prvog kola Svjetskog prvenstva u Kataru.

Početak današnje utakmice obilježila je neugodna povreda koju je zadobio golman Irana Beiranvand koji se prilikom jednog centaršuta Trippiera sudario sa svojim saigračem, te je zbog povrede nosa morao da napusti teren.

Beiranvandu se pomoć ukazivala preko deset minuta i u prvi mah se vidjelo da je vjerovatno zadobio prelom nosa, ali je on pokušao da nastavi susret. No, ubrzo nakon toga je ponovo legao na teren, a umjesto njega ušao je Hosseini.

Englezi su od prve minute imali incijativu na sredini terena, dok su se Iranci većinom fokusirali na odbranu svog gola što im u prvom poluvremenu nije išlo baš kako su to zamislili.

Prvu veliku priliku Englezi su imali u 33. minuti kada je nakon prekida u kaznenom prostoru najviši bio Maguire koji je šutirao glavom, ali je prečka spasila Iran.

Međutim, samo dvije minuta kasnije Engleska je došla do vodstva. Shaw odlično centrira s lijeve strane, a najviši u kaznenom prostoru Irana bio je Bellingham koji glavom odlično matira Hosseinija za 1:0.

Oglasi

Do kraja prvog poluvremena vidjeli smo još dva gola u mreži Iranaca. Englezi su u 43. minuti poveli sa 2:0 kada je nakon odlične akcije sjajan gol postigao Saka.

Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 3:0. Ovaj put Harry Kane je bio asistent, a Hosseinija je savladao Sterling koji je bez većih problema uspio da pošalje loptu u mrežu protivnika.

U drugom dijelu bilo je jasno da je ritam igre bio nešto slabiji, ali i pored toga vidjeli smo ponovo tri gola.

Engleska je u 62. minuti uspjela da povisi rezultat na 4:0, a svoj drugi pogodak na današnjoj utakmici zabio je sjajni Saka.

No, samo tri minute kasnije Iranci su uspjeli da odigraju konačno dobru akciju i to im se odmah isplatilo. U centru pažnje našao se Mehdi Taremi koji je fantastično zakucao loptu u mrežu Pickforda i uspio je da smanji na 4:1.

Oglasi

Međutim, Englezi su ekspresno odgovorili na taj pogodak Irana. Samo šest minuta kasnije Engleska je zabila i peti gol, a ovaj put strijelac je bio rezervista Marcus Rashford koji je samo desetak sekundi prije toga ušao na teren i iz prvog kontakta s loptom pogodio je za 5:1.

U samom finišu meča Englezi su zadali konačan udarac Irancima i nanijeli im itekako težak poraz. Naime, u 90. minuti Engleska je došla do šestog gola, a u centru pažnje bili su igrači koji su ušli s klupe.

Wilson je krenuo sam ka golu Irana, ali je onda nesebično dodao loptu do Grealisha koji rutinski šalje loptu u mrežu za 6:1 i pobjedu Engleza na startu Svjetskog prvenstva. Iranci su poraz koliko-toliko ublažili u 13. minuti sudijske nadoknade kada je Taremi golom iz penala postavio konačnih 6:2.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za Carlosa Quieroza je ovo jedan od najtežih poraza u karijeri, ali i pokazatelj da se Iranci i nisu baš najbolje pripremili za Mundijal. Mnogi smatraju da su najveću grešku napravili samo dva mjeseca pred SP kada su neočekivano uručili otkaz hrvatskom stručnjaku Draganu Skočiću koji ih je odveo u Katar, a umjesto njega doveli su Quieroza.

U ovoj grupi nalaze se još Sjedinjene Američke Države i Vels koji svoj meč igraju večeras s početkom u 20 sati.

Top Komentari

MaDaj
Naslov “ Iranci otjerali Hrvata koji ih je doveo na Mundijal, pa doživjeli neviđenu bruku protiv Engleske” u tekstu ni jedan jedini put nije spomenut “Hrvat” hahahahahhahah
13 1
CD84
Arapaska posla!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi