Iranci nisu pjevali svoju, a to je trebao uraditi i Mount koji se obrukao pjevajući himnu Engleske

Svi su zapazili taj detalj

Iranci nisu pjevali svoju, a to je trebao uraditi i Mount koji se obrukao pjevajući himnu Engleske

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske igra trenutno meč Svjetskog prvenstva protiv Irana, a u centru pažnje našao se ofanzivac ove selekcije Mason Mount zbog detalja kojeg su mnogi primijetili tokom intoniranja himne ove selekcije.

Englezi imaju velika očekivanja od svoje reprezentacije u Kataru i nadaju se da mogu što dalje dogurati nakon što su prošle godine pružili odlične utakmice na Evropskom prvenstvu.

Jasno je da su izabranici Garetha Southgatea itekako motivisani stigli na Mundijal, a to su pokazali već u prvom poluvremenu današnje utakmice nakon kojeg ova reprezentacija ima vodstvo od 3:0 protiv Iranaca.

Engleska je do prednosti stigla u 35. minuti golom Bellinghama, a do kraja prvog poluvremena golove za ovu selekciju postigli su još Saka i Sterling.

Međutim, glavna priča današnje utakmice desila se tokom intoniranja himni obje reprezentacije.

Reprezentativci Irana su zbog protesta zbog dešavanja u svojoj zemlji odbili da pjevaju himnu što je izazvalo veliku pažnju fudbalske javnosti, ali nije baš sve prošlo tako "glatko" ni tokom himne Engleske.

Oglasi

Naime, u centru pažnje našao se Mason Mount koji je bio u kadru pred sami kraj himne, a navijači su shvatili da je on pjevao na kraju pogrešan tekst.

Umjesto "God save the King" veznjak reprezentacije Engleske je pjevao "God save the Queen" što je bio tekst ove himne do prije nekoliko mjeseci, ali nakon što je umrla kraljica Elizabetha, te je na njeno mjesto došao kralj Charles to se promijenilo.

Međutim, teško da će neko zamjeriti Mountu što je napravio takav lapsus jer se očito on još uvijek nije navikao na tu promjenu kada je u pitanju tekst himne reprezentacije Engleske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Englezi su pokazali već u prvom poluvremenu da su veliki favoriti u ovom meču i da će očekivano doći do pobjede u prvom kolu Svjetskog prvenstva.

Pored Engleske i Irana u ovoj grupi nalaze se još Sjedinjene Američke Države i Vels koji će svoju utakmicu odigrati večeras u 20 sati.

Top Komentari

user1652548615
Necu moci zaspat zbog ovog
1 0
K79
zato nasi nikad nebi napravili takvu gresku! :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi