UEFA zaprijetila Englezima žestokom kaznom budu li provocirali Nijemce jednom pjesmom

Tenzije pred ovaj meč lagano rastu

UEFA zaprijetila Englezima žestokom kaznom budu li provocirali Nijemce jednom pjesmom

S. Grebović

Grupna faza EURA je iza nas. Očekuje nas nokaut faza koja nosi nekoliko zanimljivih utakmica.

U osmini finala se sastaju Vels-Danska, Italija-Austrija, Nizozemska-Češka, Belgija-Portugal, Hrvatska-Španija, Francuska-Švicarska, Engleska-Njemačka i Švedska-Ukrajina, a nema sumnje da je ovaj predzadnji možda i najzanimljiviji par.

Engelski fudbalski savez s razlogom je zabrinut pred ovu utakmicu, ne toliko zbog Njemačke kao protivnika, koliko zbog svojih pristalica.

Naime, na adresu krovne kuće engleskog fudbala stigao je dopis iz UEFA-e koja ih je upozorila kako njihovi najvijači ne smiju pjevati pjesmu "10 German Bombers" (10 njemačkih bombardera).

Ta pjesma asocira na ratna dešavanja u Drugom svjetskom ratu, čemu se UEFA žestoko protivi.

Pjesma se odnosi na njemačke borbene avione, koje su pripadnici britanske Kraljevske avijacije obarali u ratnim sukobima.

Vodeći ljudi engleskog fudbalskog saveza još jednom su najljubaznije zamolili svoje navijače da se suzdrže od pjevanja pomenute numere, koju su Englezi pjevali na njemačkim ulicama za vrijeme Svjetskog prvenstva 2006. godine koje je održano u toj zemlji.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Susret između Engleske i Njemačke na rasporedu je u utorak, 29. juna od 18 sati na stadionu Wembley.

Top Komentari

Realist
Ne znam sta je ovdje provokatorsko
1 7
zevs
kad ih švabe bombarduju petardom
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi