Mourinho tvrdi da je jedan engleski igrač odbio pucati penal

Mladić je morao preuzeti odgovornost

Mourinho tvrdi da je jedan engleski igrač odbio pucati penal

E. Škorić

Ne stišava se bura u Engleskoj nakon što je njihova reprezentacija izgubila na penale od Italije u finalu Evropskog prvenstva.

Da poraz bude još bolniji, Engleska ga je doživjela na svom Wembleyju u Londonu pred svojih 60 i nešto hiljada navijača.

Tragičari Engleske su trojica mladih igrača koji su promašili penale. Ipak, najteže je 18-godišnjem Bukayu Saki koji je promašio posljednji penal, odnosno isti je Donnarumma odbranio.

Romin trener Jose Mourinho očito ima neke informacije iznutra, pa je za talkSport nakon utakmice kazao:

"Dogodilo se da su igrači, koji su trebali biti tamo i šutirati penal, pobjegli od odgovornosti. Ne pitajte me o kojem se igraču radi jer vam neću reći ime, ali mi je rečeno da je jedan igrač trebao šutirati i da je to odbio. Ponekad se te stvari događaju. Gdje je bio Raheem Sterling? John Stones? Luke Shaw? Da Saka ima sudbinu nacije na leđima, pa to je previše. Jadni Saka, baš mi ga je žao", rekao je Mourinho.

Mourinho izabrao najboljeg igrača Eura

Nije lako Englezima, boljet će ovaj poraz od Italijana još dugo, ali Jose Mourinho im je dao malo utjehu, pošto je za najboljeg igrača prvenstva izabrao defanzivca Engleske Kylea Walkera.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Moj igrač turnira je Kyle Walker. Od prve minute turnira do trenutka kada je istrčao u finale, bio je fenomenalan. Kad igrača nazivam životinjom, to je najbolji kompliment koji mu mogu dati. Kyle Walker je apsolutna životinja", rekao je Mourinho za talkSPORT.

Tridesetjednogodišnji Walker ima 61 nastup u dresu Engleske, a trenutno je član tamošnjeg prvaka Manchster Cityja.

Top Komentari

Manager
Škoriću pojma nemaš, vrati nam Čauševića i Škorića ! Saka ima 19 godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi