Mourinhove metode: Šta divovski ekran "radi" na treningu Rome?

Roma u punom pogonu

Mourinhove metode: Šta divovski ekran "radi" na treningu Rome?

Adnan Beganović

Roma je pod vodstvom novog trenera, karizmatičnog portugalskog stručnjaka Josea Mourinha, započela priprema za novu sezonu.

Karizmatični Portugalac izvršio je prozivku, a onda je svoje izabranike "zatvorio" u trening centar. Ostat će tamo dva dana daleko od znatiželjnih očiju.

Čak je i klupskim medijima dozvoljen ulazak samo na nekoliko minuta, a Mourinho na ovaj način želi da što bolje upozna svoje igrače.

Tokom treninga je "Posebni" obavio razgovore sa svim igračima, vjerovatno ih je upoznao sa onim što zapravo očekuje od njih u narednoj sezoni.

Raspoloženje, bar tako pišu italijasnki mediji, u trening centru je izvanredno, a najveći dio posla u uvodnom dijelu priprema obavlja kondicioni trener Stefano Rapetti.

Mourinho mnogo "ne ometa" kondicionog trenera i rijetko ulazi u teren, a posebno je zanimljiv divovski ekran kojeg su zaposlenici Rome postavili u trening centru na zahtjev portugalskog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uloga divovskog ekrana je temeljna. Mourinho se zaustavlja, pokazuje ekipi situacije sa terena, objašnjava o čemu se radi i nastavlja se sa radom. I ekipa ga prati u religioznoj tišini", navode talijaski mediji.

U međuvremenu Mourinho je u potrazi za kućom u kojoj će živjeti u Rimu. I dalje je smješten u hotelu, ali očekuje se da ubrzo i ovao pitanje bude riješeno.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krosteutegurovic
Neće se on zadržati dugo ovdje, dobiće nogu nakon pola sezone i uzeće im lovu kao I drugima što je uradio, jer u Romi nema nekog igračkog kadra za neke velike stvari.
4 4
Bajernovac
hebo vas Roma pisali ste jednu godinu dana o dzeki evo sada Mourinho,,,pa ok je pisati ali malo ste dosadni,
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi