Šta ako izbace Manchester City? Objavljeno kako bi izgledala tabela Premiershipa

Građani se suočavaju sa ozbiljnim optužbama

Šta ako izbace Manchester City? Objavljeno kako bi izgledala tabela Premiershipa

Admin Čaušević

Manchester City bi vrlo lako mogao biti isključen iz Premiershipa nakon ozbiljnih optužbi za krešenje finansijskog fair playa od 2012. do 2018. godine. Ovo je veliki udarac za Građane pred kojim je nekoliko mjeseci neizvjesnosti. 

U slučaju da bude izbačen svi rezlutati Cityja u ovoj sezoni će biti izbrisani. Nešto slično se desilo u sezoni 2021/21 sa ekipom Dover Athletica.

Dover Athletic se takmičio u Nacionalnoj ligi, odnosno u petom rangu engleskog fudbala kada je istupio iz takmičenja te su sve ostale ekipe umjesto 43 zvanično odigrale 42 utakmice.

Ukoliko se to desi i Manhcester cityju, sedam ekipa iz Premiershipa koje su osvojili bodove protiv Građana bi bili poništeni rezultati.

Trenutni izgled tabele Premiershipa u slučaju izbacivanja Manhcester Cityja

Gledajući trenutno stanje na tabeli u slučaju da se izbace Građani Arsenal bi bio lider sa čak 11 bodova prednosti u odnosu na Newcastle i Manchester United.

Pored Topnika, Svraka i Crvenih đavola u Top 4 bi završio i Tottenham kojem bi bila poništena nedjeljna pobjeda protiv Građana, ali bi Pijetlovi imali dovoljno zalihe za mjesta koje vode u Ligu prvaka.

Oglasi

Odličan skok bi i ostvario Fulham koji bi završio na petom mjestu i borbio bi se za UEFA-ina takmičenja, dok bi na dnu iz opasne zone pobjegao Everton.

Inače, iz aktuelnog prvaka Engleske su se danas oglasili šturim saopštenjem i porukom da su iznenađeni zbog pokrenute istrage.

"Manchester City je iznenađen objavom navodnih kršenja pravila Premiershipa, a pogotovo zbog svih dokumentacija koje smo dali. Klub poziva da naprave ponovo reviziju svega što misle da je sumnjivo i vrata su im za to uvijek otvorena", poručili su iz Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su optuženi i da nisu pomagali tokom istrage od 2018. do 2022. godine te da su krili izvore sredstava, zatim da su sakrivali stvarne iznose plata igračima kao i da su tajnim ugovorom bivšem treneru Robertu Manciniju platili milione.

Osim izbacivanja iz Premiershipa kao neke od kazni koje se spominju su oduzimanje bodova, zabrana transfera, ograničenja potrošnja novca i oduzimanje osvojenih titula prvaka Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665480772
Nije city jedini,i United trosi svake godine sione milione
7 0
rime_
Mokri snovi navijaca poluekipa koji trose milijarde a ne mogu prismrdit City-u.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti