Manchester Cityju prijeti prava katastrofa, a oni se nakon svega oglase takvim saopštenjem

Nije im jasno čemu takva odluka

Manchester Cityju prijeti prava katastrofa, a oni se nakon svega oglase takvim saopštenjem

Endin Čaušević

Čelni ljudi Premiershipa objavili su jutros da će Manchester City biti kažnjen zbog kršenja mnogih pravila vezanih za finansijski fair play, a čak su pojedini engleski mediji objavili da klubu s Etihada čak prijeti i oduzimanje bodova. Nakon svega oglasili su se i iz Cityja s dosta iznenađujućim saopštenjem.

Manchester City već godinama nemilice troši novac za pojačanja i nije im prvi put da su prekršili ova pravila zbog čega su ranije već bili kažnjavani.

Obično kazna se odnosila na zabranu dovođenja novih igrača u pojedinim prelaznim rokovima, ali to nije previše tada uzdrmalo City. No, čini se da je sada situacija dosta ozbiljnija i da su i u ovom klubu svjesni toga.

Premiership je objavio da je istraga trajala četiri godine i da je utvrđeno da je City prekršio mnoga pravila oko fair playja, ali još uvijek nije javno objavljeno kakvu kaznu će dobiti.

U engleskim medijima su se čak pojavile informacije da bi Manchester Cityju mogli biti oduzeti bodovi čime bi bili izbačeni iz utrke za odbranu titule prvaka. Spominje se čak i izbacivanje iz Premiershipa, ali to će se teško desiti.

Nakon svega toga oglasio se i klub s Etihada koji je objavio zvanično saopštenje povodom odluke Premeirshipa.

Oglasi

Čelnicima Manchester Cityja očito nije jasno otkud takva odluka Premiershipa jer tvrde da su uvijek poštovali pravila i da su davali potrebnu dokumentaciju za to, te da će to vrlo rado uraditi i sada kako bi dokazali da nisu uradili ništa pogrešno.

"Manchester City je iznenađen objavom navodnih kršenja pravila Premiershipa, a pogotovo zbog svih dokumentacija koje smo dali. Klub poziva da naprave ponovo reviziju svega što misle da je sumnjivo i vrata su im za to uvijek otvorena", poručili su iz Cityja.

Međutim, engleski mediji navode da će City tim saopštenjem teško nešto uspjeti da promijeni jer očito je da već postoje dokazi za kršenja pravila, te sigurno da Premiership ne bi dozvolio sebi da objavi takve tvrdnje bez prethodnih dokaza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već se špekuliše koliko bodova bi Cityju moglo biti oduzeto u narednom periodu, a pojedini mediji na Otoku pišu da će to biti vjerovatno između 10 i 15 bodova ukoliko se odluče u Premiershipu na takvu vrstu kazne.

City je trenutno drugoplasirani na tabeli sa 45 bodova i ima pet bodova manje u odnosu na Arsenal koji je lider. Oduzimanjem najmanje deset bodova City bi sigurno pao u sredinu tabele i borio bi se do kraja za izlazak u Evropu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije