Blamaža Liverpoola i tuča na Old Traffordu obilježili subotu u Premiershipu
FOTO: EPA

Bilo je svega u 22. kolu

Blamaža Liverpoola i tuča na Old Traffordu obilježili subotu u Premiershipu

H. Zilić

Vidjeli smo dosta toga u 22. kolu engleskog Premiershipa koje je ponudilo dosta uzbuđenja, ali i varnica u utakmicama koje su počele od 16 sati.

Manchester United je savladao Crystal Palace u vrlo nervoznoj utakmici.

Crveni đavoli su poveli sa 1:0 u sedmoj minuti pogotkom Fernandesa iz penala, a na 2:0 povećao je Rashford golom u 62. minuti.

Nakon toga varnice na terenu u 70. minuti meča na Old Traffordu.

Start Jeffreyja Schluppa nad Antonyjem izazvao je pravi haos na Old Traffordu. Došlo je do tuče i žestokog sukoba, a na kraju je najveći ceh platio veznjak Uniteda Casemiro koji je dobio crveni karton.

Oglasi

Nakon crvenog kartona gosti stižu do gola, a za 2:1 pogodio je Schlupp u 76. minuti i to se ispostavilo kao konačan rezultat ove utakmice.

Liverpool je doživio novu blamažu. Ovaj put Redsi su deklasirani u gostima od Wolverhamptona sa 3:0. Autogol Matipa, te golovi Dawsona i Nevesa produžili su agoniju izabranika Jurgena Kloppa.

Golijada je viđena u Birminghamu gdje je Aston Villa dočekala Leicester, a utakmica je okončana rezultatom 2:4 za goste.

Premiership , 22. kolo rezultati:

Aston Villa - Leicester 2:4

Oglasi

Brentford - Southampton 3.0

Brighton - Bournemouth 1:0

Manchester United - Crystal Palace 2:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Wolverhampton - Liverpool 3:0

Utakmicom Newacstlea i West Hama koja je na rasporedu od 18:30 bit će zatvoren današnji program u 22. kolu.

Top Komentari

Ade1
@King_Kenny championship sledece sezone inshallah ?
5 1
retro
Loserpol iz kola u kolo potvrdjuje da se vracaju na stare staze "slave" lijepo ih je vidjeti gdje pripadaju na tabeli 10 po staroj navici...liga evrope san ove godine !!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi