Bio bi to šamar za Engleze: Razočarani Gordon mijenja reprezentaciju?

Nadao se pozivu, ali nije ga dobio

Bio bi to šamar za Engleze: Razočarani Gordon mijenja reprezentaciju?

Samir Mlaćo

Mnoge fudbalske zvijezde vrlo lako se odlučuju za promjenu reprezentativnog dresa. Često su nezadovoljni odnosom selektora, pa 'preko noći' promjene dres, a čini se da će to učiniti i krilni napadač Newcastle Uniteda Anthony Gordon.

Gordon je nezadovoljan zbog toga što se nije našao na spisku selektora Engleske Garetha Southgatea.

On je ove sezone upisao 11 nastupa u prvenstvu, te dodao četiri pogotka i dvije asistencije, standardan je i u Ligi prvaka, no to nije bilo dovoljno za poziv selektora Southgatea. Southgate vrlo rijetko mijenja spisak, gotovo uvijek pozive dobiju isti igrači, što mu mnogi i zamjeri.

Gordon je napravio korak više, odnosno Nogometni savez Škotske je počeo sa pregovorima da on zaigra za njihovu reprezentaciju.

On je rođen u Liverpoolu, prošao je sve selekcije Evertona, te mlade selekcije Engleske, ali otac mu je Škot, a majka Irkinja. Prema tome može nastupati za neku od ove dvije reprezentacije i to bi se uskoro moglo desiti.

Škoti su mnogo napredovali kada je reprezentacija u pitanju, izborili su drugo Evropsko prvenstvo za redom, a svjesni su da bi Gordon bio veliko pojačanje.

Oglasi

Pokazuje to i njegova forma, te nema dileme da će mu ovaj 'poziv' biti itekako zanimljiv. Odluku mora uskoro da donese i riješi sve dileme za budućnost.

Englezi su na način na koji sada žele uraditi to Škoti dobili veliki broj igrača na ovaj način, a nedavno su sve analizirali i shvatili da da npr. od Republike Irske mogu imati sjajnu selekciju.

Na golu bi bio Gavin Bazunu iz Southamptona, odbranu bi činili: Nathan Collins (Brentford), Harry Magurie (Manchester United), Ethan Ampadu (Leeds UniteD).

Dok u posljednjoj liniji imamo dva trenutna reprezentativca Irske, jednog engleskog reprezentativca i jednog reprezentativca Velsa, vezni red je priča za sebe.

Irska bi danas imala jednu od najboljih sredina terena u svijetu fudbala, sa četiri klasna fudbalera, a svi nose dres Engleske.

Dakle, u veznom redu bi igrali: Kalvin Phillips (Manchester City), Jack Grealish (Macnhester Citya), Declan Rice (Arsenal), James Maddison (Tottenham).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon paklenog veznog reda, Irska je izgubila i vrlo snažan napad u kojem bi glavni igrai bilo napadač Bayern, Harry Kane i zvijezda Real Madrida, Jude Bellingham.

Irci na kraju mogu samo da žale, ali jasno je da će se i Englezima dešavati situacije gdje će oni biti 'gubitnici' na ovom polju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi