Jesmo li vidjeli najjadnije simuliranje u historiji fudbala? Jude Bellingham, je li te imalo stid?

"Start za zatvora"

Jesmo li vidjeli najjadnije simuliranje u historiji fudbala? Jude Bellingham, je li te imalo stid?

Eldar Ganibegović

Dok krvavi ragbisti glume da im nije ništa i nastavljaju s igrom, (Instagram) fudbaleri današnjice koriste svaki momenat da simuliraju i padaju. Tako je i na najvećem nivou, a na sramotan način je to pokazao Jude Bellingham.

Sinoć su se u Londonu u okviru 8. kola grupe C kvalifikacija za EURO sastali Engleska i Italija. Rezultat je bio 3:1 za domaći tim koji se tako kvalifikovao na turnir.

Krenulo je dobro po goste s Apenina. Scamacca je Italiju u vodstvo u 15. minuti, no 17 minuta kasnije Harry Kane je izjednačio s bijele tačke.

Drugo poluvrijeme pripalo je Englezima i golovima Rashforda i Kanea došao je domaći tim do tri boda. 

Italija i Ukrajina će u novembru odlučivati o tome ko će direktno uz Englesku na EURO, a ko u martovski baraž.

Druga stvar je mnogim navijačima zapala za oko na ovoj utakmici, a to je Jude Bellignham. Riječ sramotno je mala za simuliranje koje je sebi dozvolio.

Oglasi

Naime, imao je jedan duel s Cristanteom. Fudbaler Rome ga je odgurnuo u predjelu prsa vjerovatno nedovoljno i da padne, no ono što je on učinio može se okarakterisati kao djetinjasto, blago rečeno.

Uhvatio se za glavu i odmah pao. Ko zna, možda čovjeku nisu javili da živi u 21. vijeku i da je VAR već odavno uveden. Pogledajte.

Neshvatljivo je zaista zašto ovo treba igračima. Ruše kako svoj, tako i ugled tima za kojeg igraju. Šta bi na ovo rekli Staam ili Gattuso? 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da ne bude da samo kudimo najboljeg igrača Real Madrida ove sezone, treba istaći da je Jude Bellingham i pomogao Engleskoj sinoć da dođe do pobjede, s obzirom na to da je asistirao za drugi gol koji je postigao Rashford u 57. minuti. 

Top Komentari

snupi
Trebao je za ovo dobiti zuti karton, sramotan potez.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi