Sudija prekinuo utakmicu u 43. minuti zbog pozitivnog slučaja koronavirusa!

Naknadno potvrđeno

Sudija prekinuo utakmicu u 43. minuti zbog pozitivnog slučaja koronavirusa!

Admin Čaušević

Prijateljska utakmica juniorskih selekcija Engleske i Škotske prekinuta je pred sami kraj prvog poluvremena i to zbog pozitivnog slučaja koronavirusa. 

Meč se igrao u bazi reprezentacije Engleske, a pozitivan je bio selektor gostiju Billy Stark iako je u nedjelju na testiranju bio negativan.

Sudiju susreta su obavijestili da se nakon posljednjeg testiranja Starku vratio koronavirus pa arbitar nije puno razmišljao.

Odmah je odlučio da prekine utakmicu te igrače pošalje u svlačionicu kako bi spriječio eventualnu daljnu zarazu.

Iz FS Škotske je saopšteno da se Stark vratio kući gdje će provesti deset dana u izolaciji, dok i ostale igrače očekuje 14-dnevni karantin.

Utakmica je prekinuta pri rezultatu 3:1 za domaće, a druga utakmica zakazana za nedjelju je momentalno odgođena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi