Fudbaler s pozitivnim testom na Covid-19 igrao utakmicu i zarazio 20 ljudi

Greška u labaratoriji

Fudbaler s pozitivnim testom na Covid-19 igrao utakmicu i zarazio 20 ljudi

Iskusni defanzivac ekipe Carskog Sela Martin Kavdanski je u četvrtak igrao meč bugarskog šampionata, iako je njegov test na Covid-19 bio pozitivan (što će se kasnije saznati). To je rezultiralo novim pozitivnim slučajevima u njegovom, ali i protivničkom klubu.

Carsko Selo je igralo utakmicu protiv Chernog Mora, a danas stižu da je ukupno 20 osoba iz ova dva kluba, što igrača što članova osoblja, pozitivno na novi koronavirus. Za širenje zaraze je "okrivljen" 33-godišnji Martin Kavdanski.

Međutim, Kavdanski nije toliko kriv koliko labaratorija koja je radila testove na Covid-19 za ekipu Carskog Sela.

Kavdanski se našao u startnoj postavi za pomenuti meč nakon što je labaratorija koja je analizirala testova ekipe Carskog Sela obavijestila klub i Bugarski fudbalski savez da su svi testovi negativni.

Međutim, u petak je labaratorija priznala da je napravljena greška, te da je test Kavdanskog zapravo bio pozitivan.

Ubrzo nakon toga je klub obavijestio da ima još tri pozitivna slučaja među igračima, dok su lokalni mediji prenijeli da je zaražen i vlasnik Carskog Sela Stoyne Manolov.

Danas je Cherno More saopštilo da u svojim redovima ima ukupno 16 pozitivnim slučajeva, a svi su sigurni da je to epilog meča odigranog u četvrtak.

Bez obzira na veliki broj zaraženih, iz Chernog Mora su istakli da su spremni sljedeći meč buarskog šampionata i da će se osloniti na igrače iz juniorskog tima.

Top Komentari

GuiliDamou
Samim tim da neko igra uzakmicu a kazu da je pozitivan, tj. bolestan, meni je to onanisanje po ljudskoj inteligenciji... Znaci pjan si, valjaj se...
2 1
EASport
Labaratoriji ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi