Klubovi zarađuju i na zaštitnim maskama: Barcelona postavila najveću cijenu

I to je biznis

Klubovi zarađuju i na zaštitnim maskama: Barcelona postavila najveću cijenu

Edmir Škorić

Evropski fudbal također se bori protiv koronavirusa, a 49 timova iz pet najjačih liga prodaje zaštitne maske kako bi pomogli navijačima da se zaštite, a uz to da dodatno promovišu vlastiti brend.

Web stranica apuestas-deportivas.es objavila je popis svih timova koji su lansirali maske s klupskim grbovima, zajedno sa statistikama o najprodavanijim i najskupljim.

Što se tiče cijena, Barcelona je na čelu liste, prodaje maske po 18 eura, a PSG i Roma za 15 eura.

Betis sa 3,99 eura ima najjeftinije maske u Španiji, dok u Njemačkoj ekipe Borussia Monchengladbach i Bayer Leverkusen u međuvremenu svojim navijačima naplaćuju samo 2,99 eura za klupsku masku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njemačka ima najviše prodanih maski, s tim da samo dva tima iz Bundeslige ne puštaju zaštitnu masku s markom: Leipzig i Paderborn. U Španiji je osam ekipa iz LaLige proizvelo klupske maske.

Većina maski prodaje se pojedinačno, no neke se prodaju i u pakiranjima. Manchester City, Aston Villa i Everton nude tri za 19 eura.

Top Komentari

user1582647693
Na ovoj barseloninoj maski pravo dobijete reapirator i jednog medicinskog radnika koji ide za vama
0 1
user1583752673
Umjesto da ih daju dzaba de da se jos malo zaradi, vazi i za ostale klubove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti