Englezi bizarnim golom i u nezapamćenoj drami osvojili naslov prvaka Evrope!

Savladali Španiju

Englezi bizarnim golom i u nezapamćenoj drami osvojili naslov prvaka Evrope!

Midhat Šljivak

Mlada fudbalska reprezentacija Engleske osvojila je naslov prvaka Evrope. U današnjem finalu u gruzijskom Batumiju Englezi su savladali Španiju rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Curtis Jones u nadoknadi prvog dijela, a tragičar je Abel Ruiz koji je u 99. minuti promašio penal za izjednačenje.

Reprezentacija Engleske do 21 godine novi je prvak Evrope. Englezi su u finalu savladali Španiju s minimalnih 1:0 u zaista sjajnom i uzbudljivom meču.

Englezi bolje ulaze u meč i propuštaju dobru šansu u petoj minuti. Gibbs-White je bio blizu gola, a nakon toga Španija preuzima potpunu kontrolu nad utakmicom. Španci su dominirali terenom, imali su nekoliko dobrih šansi, no nisu uspjeli zabiti pogodak.

Englezi su u finišu prvog dijela stvorili dvije dobre prilike. Cole Palmer prvo šutira pravo u španskog golmana, a zatim i pogađa prečku protivničkog gola.

U nadoknadi prvog dijela Engleska dolazi do vodstva. Cole Palmer šutira iz slobodnog udarca s 20-ak metara, lopta na putu do gola pogađa Curtisa Jonesa i odlazi u mrežu za prednost Engleza od 1:0.

Oglasi

Španci su na otvaranju drugog poluvremena postižu pogodak. Ipak, Abel Ruiz se našao u nedozvoljenoj poziciji i VAR ga je poništio.

Na sve načine su mladi fudbaleri Španije pokušavali doći do gola. Bilo je i nervoze, naguravanja, nakon čega Englezi propuštaju dvije jako dobre šanse preko Aaronsa i Jonesa.

Veliku šansu Španija ima u 68. minuti. Ruiz nije imao čuvara, tuče glavom, lopta odlazi tik pored gola. Isti igrač je potom imao još jednu šansu, golman Engleske brani.

Veiga je u 83. minuti imao još jednu dobru šansu. Šutirao je iznad gola, ali u 96. minuti meča Španci dolaze do velike šanse za izjednačenje jer im je dosuđen penal. Odgovornost preuzima Abel Ruiz, James Trafford brani, kao i udarac Viege, te su Englezi došli do trećeg naslova prvaka Evrope u ovom uzrasti.

Španija je uz Italiju vodeća po broju trofeja u ovom uzrastu i osvojili su ukupno pet titula.

EP U21 finale:

Engleska - Španija 1:0

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Očekivano, španci pretanki zadnjih 10 godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi