Stigla je UEFA-ina kazna za Englesku, i izgleda smiješno

Zbog meča sa Danskom

Stigla je UEFA-ina kazna za Englesku, i izgleda smiješno

A. Čaušević

U polufinalnom duelu Evropskog prvenstva između Engleske i Danske viđeno je nekoliko incidenata. 

Engleska je poslije produžetaka pobijedila sa 2:1. Pobjedonosni gol je postigao Harry Kane i to iz drugog pokušaja nakon što je prethodno njegov penal odbranio Kasper Schmeichel.

Tom prilikom navijači Engleske su uperili laser u oči danskog golmana te su ga ometali prilikom ključnog momenta na meču.

Osim toga zabilježena su dva incidenta. Neodgovorni navijači su zviždali himnu Danske prilikom intoniranja, dok su neki palili baklje.

UEFA je danas objavila kaznu za FS Engleske i izgleda smiješno pošto kazna iznosi mizernih 30.000 eura.

Oglasi

Obzirom na višemilionski budžet te ogromnu zaradu od sponzora iznos koji će FA morati platiti krovnoj evropskoj federaciji se čini smiješnim.

Engleska će u finalu koje je zakazano za 11. juli igrati protiv Italije. Englezi će ponovo biti domaćini jer će se susret opet igrati na Wembleyu.

Finale će suditi Bjorn Kuipers. Ovaj 48-godišnjak poznato je sudijsko ime u evropskim okvirima, a poznat je i po tome što važi za najbogatijeg sudiju na svijetu.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 13.5 miliona eura, a stekao ga je pokrenuvši lanac supermarketa Jumbo Kuipers.

Inače, Englezima će ovo biti prvo finale u historiji evropskih prvenstvaa i prvo finale velikog takmičenja još od 1966. godine. S druge strane Italija igra četvrto finale Eura, a posljednja dva je gubila od Francuske 2000. godine i Španije 2012. godine.

Top Komentari

realno_govoreci
Njih 30 hiljada Eur kazne za diskriminaciju na nacionalnoj osnovi a one pe..de..rcice sto su Madjari bojkotovali kaznili sa 100 hiljada.Postali su zasticeniji od polarnog medvjeda
6 0
daske06
Kaznit njih 30 hiljada je isto kao Bill Gatesa kazniti 1 milion. Nema smisla i troši vrijeme sa obje strane. Ako već kažnjavaš, kazni u stilu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi