Kreatori kontroverznog penala bit će u VAR sobi i u finalu Evropskog prvenstva
Foto - EPA

UEFA dala povjerenje dvojici sudija iz VAR sobe

Kreatori kontroverznog penala bit će u VAR sobi i u finalu Evropskog prvenstva

Midhat Šljivak

Engleska i Italija odigrat će u nedjelju 11. finala na Wembleyju finalni meč Evropskog prvenstva.

Englezi su do finala stigli kontroverznom pobjedom protiv Danske, a Italija je nakon penala sa Eura izbacila selekciju Španije.

Već danima se strasti ne smiruju zbog penala nakon kojeg je Harry Kane donio pobjedu Engleskoj u polufinalnom meču protiv Danske (2:1).

Mnogi smatraju da je Raheem Sterling prelagano pao u kaznenom prostoru i da je sudija Danny Makkeile suviše lagano pokazao na bijelu tačku.

Odluku o penalu donijela je VAR soba. Nizozemski sudac nije ni gledao snimak, već je poslušao savjet iz VAR sudija u kojoj su se nalazili Pol van Boekel (Nizozemska), Christian Gittelmann (Njemačka) i Pawel Gil (Poljska).

Oglasi

Italijani sigurno neće biti zadovoljni odlukom Evropske fudbalske federacije (UEFA) da za finale angažuje dvojicu od trojice sudija koji su donijeli odluku o penalu za Englesku.

Ponovo će za VAR biti zaduženi Nizozemac Van Boekel i Nijemac Gittelmann, dok je umjesto poljskog sudije Gila kao treći VAR sudija 'upao' Nijemac Marco Fritz.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Glavni sudija finalnog meča bit će Nizozemac Bjorn Kuipers, a asistenti su mu sunarodnjaci Sander van Roekel i Erwin Zeinstra.

Četvrti sudija na meču je Španac Carlos del Cerro Grande.

Top Komentari

ChuckNorris
Nevjerovatno je kako UEFA štima Englezima, samo zato što je Boris Johnson reagovao na projekat Superlige i ugasio ga zajedno sa Čeferinom.
11 0
Jadnimi
Ovi su gori od naših
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi