Nina slagala da je bolesna, pa dobila otkaz nakon što su je kamere uočile na Wembleyju

Bodrila Englesku protiv Danske

Nina slagala da je bolesna, pa dobila otkaz nakon što su je kamere uočile na Wembleyju

Edmir Škorić

Engleskinja Nina Farooqi izgubila je posao samo dan nakon plasmana engleske nogometne reprezentacije u finale Evropskog prvenstva.

Nina je slagala svom šefu da je bolesna, a u stvari je sa svojim prijateljem otišla na utakmicu polufinala Eura protiv Danske.

Ona je iz Bradforda, blizu Leedsa, krenula prema Londonu da na Wembleyju gleda jednu od najvažnijih utakmica Engleske. Sve je bilo u redu dok je kamera, nakon autogola Simona Kjaera, nije uhvatila kako slavi.

Vidjeli su to milioni gledatelja, ali i njen šef koji joj je dao otkaz zbog toga što ga je slagala.

"Ovo su uzbudljivi trenuci za cijelu Englesku, ali nažalost naša je zaposlenica lagala da je bolesna i prekršila ugovor o radu, pa nismo imali drugog izbora nego otpustiti je. Naša kompanija dat će svima slobodno jutro u ponedjeljak, ako nas Engleska uspije sve usrećiti u nedjelju navečer", rekao je njen šef Stephen Taylor.

S druge strane, Nina je, iako je dobila otkaz, sretna što je još bila na Wembleyju u povijesnoj utakmici i ne žali što je to učinila.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Rekli su mi da su me vidjeli na utakmici i iskreno sam im rekla zašto sam to učinila, ali nisu mi htjeli oprostiti. To je njihova odluka i posljedica mog postupka, pomalo mi je žao, niko ne želi dobiti otkaz, ali puno bih više požalila da sam propustila ovu priliku da budem na Wembleyu", kazala je Nina.

Ona se nada da će Engleska sutra navečer pobijediti Italiju na kultnom londonskom stadionu u borbi za trofej i namjerava biti na tribinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti