Engleski dragulj Tammy Abraham mijenja reprezentaciju?!

Žele ga u zemlji gdje je rođen njegov otac

Engleski dragulj Tammy Abraham mijenja reprezentaciju?!

Edmir Škorić

Tammy Abraham briljira na startu sezone u dresu Chelseaja i u prva tri kola zabio je čak četiri gola.

Iako za konkurenciju ima iskusne Oliviera Girouda i Michyja Batshuayija, Abraham je dobio povjerenje trenera Franka Lamparda, a odužio se na najbolji mogući način.

Prošle sezone igrao je u Championshipu za Aston Villu kao posuđen igrač, ali Chelsea je odlučio d je vrijeme da mu se da prava prilika na Stamford Bridgeu, u situaciji kada Plavci ne mogu da dovode igrače zbog zabrane.

Abraham ima dva nastupa za reprezentaciju Engleske, oba u prijateljskim mečevima, ali i dalje nije isključeno da promijeni dres nacionalnog tima. To je želja svih ljudi u Nigeriji, a na tome navodno i radi Nigerijski nogometni savez, koji želi da Tammy promijeni državljanstvo i da nastupa u zelenom dresu.

SportingLife tvrdi da su predstavnici Nigerije bili na Stamford Bridgeu u subotu i žele 21-godišnjaka nagovoriti da igra za Nigeriju.

Predsjednik Nogometnog saveza Nigerije Amaju Pinnick smatra kako bi Abraham trebao igrati za zemlju u kojoj je rođen njegov otac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nećemo odustajati od svojih nastojanja da dobri igrači igraju za zemlju. Rečeno nam je da pričekamo do aprila 2020., kada se nada da će donijeti konačnu odluku po tom pitanju. Rekao sam mu da ima veće šanse da redovno igra za Nigeriju nego za Englesku. Na njemu je sada", kazao je Pinnick.

I ranije je Nigerija, još prije dvije godine, pokušavala da vrbuje Abrahama, a tada je mladi igrač rekao da je ipak bliže dresu Engleske i da planira igrati za nju u budućnosti. Ali, Englezi su u strahu da je sada već zreliji dečko možda donio neku drugu odluku zbog izuzetno jake konkurencije u napadu engleske reprezentacije.

Top Komentari

Arnel925
Bio je u Aston Villi I nije donjeo drugu odluku već odlučio da igra za Englesku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije