Engleski klub kontaktirao agenta Donnyja van de Beeka

Sprema se transfer u Newcastle

Engleski klub kontaktirao agenta Donnyja van de Beeka

E. Škorić

Jedan od onih koji se nalaze na meti Newcastlea je i Donny van de Beek.

Sjajni veznjak Ajaxa je bio blizu prelaska u Real Madrid prošlog ljeta, no ostao je lojalan Ajaxu, ali očigledno je da će na kraju sezone, u kojoj je amsterdamski tim ostao bez titule zbog pandemije koronavirusa, napustiti Nizozemsku.

Iako se očekivalo da bi mogao u Real, Barcelonu ili Manchester United, čini se je u ovom trenutku najbliže Newcastleu koji dobija bogate vlasnike i sprema se za nogometnu revoluciju.

Navodi se da je budući predsjednik upravnog odbora Newcastlea, Yasser Al-Rumayyan, već kontaktirao agenta De Beeka i želi da dogovori njegov transfer na St. James Park.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Beek je imao izuzetnu sezonu u Ajaxu i na 37 mečeva je postigao 10 pogodaka uz 11 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi