Engleski stručnjak Alan Pardew pronašao potpuno neočekivan angažman

Preuzeo holandsku ekipu

Engleski stručnjak Alan Pardew pronašao potpuno neočekivan angažman · Zvanično

Engleski trener Alan Pardew pronašao je potpuno neočekivan angažman. 

On je u Premiershipu vodio nekoliko uglednih klubova, a danas je zvanično sjeo na klupu jednog od slabijih holandskih premijerligaša.

Riječ je o ekipi ADO Den Haag s kojom je Pardew potpisao ugovor do kraja sezone a imat će jedan jedini cilj - spasiti klub od ispadanja.

Ekipa iz Den Haaga se nakon 18 kola nalazi na pretposljednjem mjestu sa samo 13 osvojenih bodova.

U posljednjem meču ovaj tim je doživio uvjerljiv poraz na gostovanju kod Ajaxa od čak 6:1.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Kada je riječ o Pardewu, ovo je za njega osmi klub u trenerskoj karijeri i prvi izvan Otoka. Prethodno je redom vodio Reading, West Ham United, Charlton, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace i WBA.

Najveći trenerski uspjesi su mu dva finala FA Cupa, s West Hamom 2006. godine i s Palaceom 2016. U sezoni 2011/12 s Newcastleom je bio peti tim Premiershipa i te sezone je proglašen za najboljeg trenera lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi