"Igrači danas imaju privatne WhatsApp grupe koje su zlo za svaku ekipu i sami unose nervozu u tim"

Pardew očito govori iz iskustva

"Igrači danas imaju privatne WhatsApp grupe koje su zlo za svaku ekipu i sami unose nervozu u tim"

E. Čaušević

Prethodnih sedmica u engleskom Premiershipu otpuštanje trenera kao da je postao trend.

Naime, u manje od mjesec dana otkaze su dobila četvorica trenera. Prvi koji je "probio led" bio je Mauricio Pochettino koji je dobio otkaz u Tottenhamu, a zatim su bez posla ostali Unai Emery (Arsenal), Quique Sanchez Flores (Watford) i Marco Silva (Everton).

Nakon svih ovih dešavanja oglasio se i iskusni engleski stručnjak Alan Pardew koji je više od godinu dana bez posla. Pardew je otkaz dobio na klupi WBA i to na poprilično ččudan način. Čelnici kluba nazvali su ga telefonom i samo mu poručili da više nije trener ovog tima.

Pardew se oglasio nakon što su u Premiershipu bez posla ostala četvorica igrača i poručio je da su za to većinom krivi igrači koji više skoro da nemaju normalnu komunikaciju s trenerima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrači dođu na trening i onda odu kući, ali uvijek su svi u kontaktu. Imaju privatne WhatsApp grupe gdje komentarišu sve što se dešava i sami unose nervozu. Te grupe su pravo zlo. Nakon nekon dobrog treninga dođu sutradan kao da im je propao cijeli svijet. Odmah vam bude jasno da nešto nije kako treba, ali oni vam neće reći šta se dešava. Te društvene mreže i grupe treba zabraniti jer unose samo nemir. Dovoljno je da jedan igrač pusti neku laž ili slično da vam atmosfera u svlačionici bude užasna", rekao je Pardew i dodao.

"Stariji igrači, a pogotovo oni koji su nezadovoljni imaju dosta uticaja na ostatak tima. U tim privatnim grupama lako pridobiju ostatak tima na svoju stranu i onda ih nagovaraju da se okrenu protiv trenera ili slično. Vi tu ne možete ništa i ako se počnete petljati onda samo bude još gore".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi