Ne, ovo nije neki čudni protest: Gostujući navijači zasuli teren hiljadama plišanih igračaka
Foto: Twitter/Belacher Report

Sjajan gest

Ne, ovo nije neki čudni protest: Gostujući navijači zasuli teren hiljadama plišanih igračaka

Danas je u Rotterdamu odigran meč 6. kola holandskog šampionata u kojem je domaći Feyenoord opravdao ulogu favorita i pobijedio ADO Den Haag rezultatom 3:2.

Međutim, golovi i lijepi potezi nisu ono što je obilježilo današnji meč.

Naime, tokom utakmice su gostujući navijači, koji su u Rotterdam stigli u velikom broj, zasuli teren hiljadama šarenih plišanih igrača.

Tokom godina smo mogli vidjeti slične scene u nekoliko navrata, pa su tako navijači na teren ubacivali hiljade balona, teniskih loptica i sličnih predmeta. Uglavnom su to, međutim, bili činovi protesta i izražavanja nezadovoljstva.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj put je razlog puno ljepši. Naime, igračke koje su navijači ADO Den Haaga bacali na teren su poklon za pacijente dječije bolnice u Rotterdamu. Inače, ubacivanje igračaka za pacijente dječije bolnice postaje tradicija navijača Den Haaga.

Top Komentari

MirzaBarucic
Bio, gledao, navijao ...
0 1
Dobojlija
Svaka cast ,vidi se ko je civilizovan,tj koji su navijaci civilizovani,za razliku od ovih nasih koji ubacuju baklje,topovske udare I staklene flase
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi