Engleskim klubovima odobrene prijateljske utakmice, ali samo pod tri uslova

Tako je odobreno

Engleskim klubovima odobrene prijateljske utakmice, ali samo pod tri uslova

Esmer Oštraković

Obzirom da je već poznato da će se sezona u Premiershipu nastaviti 17. juna utakmicom između Manchester Cityja i Arsenala, klubovi će krenuti i sad odigravanjem prijateljskih utakmica.

Još uvijek nije poznato koliko će koji klub do tada odigrati prijateljski susreta, ali su čelnici Premier lige dali tri jasna uslova kako se mogu igrati prijateljske utakmice.

Naime, prvi uslov je taj da gostujuća ekipa ne smije dogovoriti gostovanje čije putovanje traje duže od 90 minuta.

Drugi uslov tiče se sudija, kojih neće biti na prijateljskim utakmicama. Tačnije, biti će, ali će to biti ljudi iz stručnog štaba jedne ili druge ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji uslov je taj da će igrači na utakmicu morati putovati svojim ličnim automobilima, što im sigurno neće predstavljati veliki problem.

Ostaje da vidimo kako će sve ovo izgledati kada se bude sprovodilo u djelu, ali moramo priznati da su to Englezi jako dobro zamislili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti