Završen treći krug testiranja u Premier ligi, otkrivena četiri nova slučaja zaraze virusom Covid-19

Projekt Restart se nastavlja

Završen treći krug testiranja u Premier ligi, otkrivena četiri nova slučaja zaraze virusom Covid-19

Engleska Premier liga je danas saopštila da su tokom treće runde testiranja na Covid-19 otkrivene još četiri pozitivne osobe.

Kako piše Goal.com, pozitivni slučajevi dolaze iz tri različita kluba. Ukupno je u trećem krugu testiranja ekipa i osoblja klubova Premier lige testirano 1008 osoba.

Nakon prvog kruga Premier liga je saopštila šest pozitivnih slučajeva od ukupno 748 testiranih fudbalera i članova stručnog štaba.

Ubrzo je Watford otkrio da u svojim redvoima ima četiri pozitivna slučaja, trojica uposlenika i jedan fudbaler. Oni su morali u sedmodnevnu izolaciju.

Također, i Burnley je ubrzo izdao saopštenje u kojem je otkrio da je pozitivan pomoćni trener Ian Woan, ali je istaknuto da on nije imao nikakve simptome.

Druga runda testiranja, provedena od 19. do 22. maja, otkrila je dva pozitivna slučaja u dva različita kluba. U drugom rundi je testirano 996 odoba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga je, podsjetimo, saopštila da je odlučeno da se krene sa kontaktnim treninzima, a novi pozitivni slučajevi neće uticati na tu odluku.

I dalje se, kada je mogući nastavak Premier lige u pitanju, cilja na polovinu juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi