Englez u dresu Valencije nije viđen u proteklih 101 godinu, ali to se upravo promijenilo

Mladi Musah zaigrao za Šišmiše

Englez u dresu Valencije nije viđen u proteklih 101 godinu, ali to se upravo promijenilo

Edmir Škorić

Yunus Musah, 17-godišnji engleski nogometaš, postao je prvi u klupskoj povijesti koji je obukao dres Valencije.

Nikada ni u jednoj utakmici, bilo da se radilo o prijateljskim ili službenim nastupima, nijedan engleski nogometaš nije nastupao za popularne Šišmiše, ali evo poslije 101 godine to se mijenja.

Musah, koji je onog tamo ljeta stigao iz Arsenala, zaigrao je u prijateljskoj utakmici za Valenciju i postao 1128. igrač koji je obukao njen dres, a prvi koji dolazi iz Engleske. Doduše, porijeklo mu je iz Gane, no on igra pod engleskom zastavom.

Inače, ranije je na Mestalli od Engleza boravio jedino Gary Neville, koji je jedno vrijeme trenirao Valenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ostaje da vidimo hoće li Musah u novoj sezoni dobiti priliku da debituje u službenoj utakmici ili će ga klub držati u rezervnoj ili mladoj momčadi da se dodatno razvija i sakuplja neophodno iskustvo.

Top Komentari

miki30
Ma i ovo nije Englez, može on imati pasoš al nije to to.
0 1
Leo
"u proteklih sto-jedan godinu"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti