Englezi bahato poručuju: Ne trebamo se plašiti Hrvatske

Samouvjerenost na vrhuncu

Englezi bahato poručuju: Ne trebamo se plašiti Hrvatske

Iako Engleska na putu do polufinala nije napravila ništa toliko spektakularno, samopouzdanje navijača i medija u ovoj zemlji je na najvišem mogućem nivou.

Engleze u Moskvi čeka polufinalni okršaj sa Hrvatskom, a naslovnice tamošnjih medija pune su bombastičnih naslova kojim se podiže moral izabranicima Garetha Southgatea, ali i cijeloj naciji.

Mediji sa Otoka su uvjereni da Engleska neće imati previše problema da se domogne finala, a Daily Mirror piše da se engleski fudbaleri ne trebaju plašiti Hrvatske.

“Igrači Garetha Southgatea nemaju se čega bojati od Hrvatske, koja je i drugu utakmicu zaredom u nokaut fazi dobila nakon penala i koja je opet bila neuvjerljiva. Rusija je igrala hrabro protiv Hrvatske, ali radi se o limitiranoj ekipi koja je iovako došla predaleko. Hrvatska se od početka mučila s pronalaskom ritma igre, ali je uspjela smiriti rani pritisak Rusije. Ipak, nije uspjela napraviti prilike kakve se očekuju od ekipe s takvim igračima. Prolazak je izborila penalima, ali Engleska sigurno osjeća da može proći ovog suparnika za prvo finale Svjetskog prvenstva nakon 52 godine.”

Sličan stav zauzeo je i Daily Mail.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nemamo se zbog čega plašiti Hrvatske. Modrić i saigrači će za Englesku biti test kakav još nije imala na Rusiji, ali Hrvatska nije uvjerljiva u nokaut fazi. Hrvati nisu impresionirali protiv skromne Danske, a ni protiv Rusije.Samo oni znaju kako su se uspjeli provući na penale".

Hrvatska i Engleska su u prošlosti odigrale nekoliko vrlo zanimljivih utakmica, a najviše se pamti 2007. godina i okršaj na Wembleyju u kojem su Hrvati slavili sa 3:2. Iako im pobjeda nije bila neophodna, Hrvati su pobjedom ostavili Englesku kod kuće, a zanimljivo je da su na Evropsko prvenstvo poslali baš Rusiju koja je tada stigla do polufinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi