Englezi izabrali najgore pojačanje u historiji svakog kluba iz Premiershipa

Tu je i napadač iz Hrvatske

Englezi izabrali najgore pojačanje u historiji svakog kluba iz Premiershipa

E. Čaušević

U svijetu fudbala vidjeli smo dosta promašaja što se tiče transfera, ali neka pojačanja koje su klubovi doveli će ostati još dugo upamćena.

Englezi su odlučili napraviti anketu i izabrati najgore pojačanje u historiji svakog kluba iz Premiershipa. Daily Mail je nekoliko sedmica birao najgore pojačanje svakog kluba, te su konačno objavili rezultate.

U obzir su dolazili samo klubovi koji se trenutno takmiče u Premiershipu, a navijačima zaista nije bilo lako izabrati. Engleski klubovi su itekako znali kiksati s pojačanjima, a pogledajte za koje od njih se vjeruje da su najgora pojačanja ikad.

Što se tiče Arsenala izabran je Francis Jeffers koji je 2001. godine stigao iz Evertona za osam miliona eura. Za Chelsea najgore pojačanje bio je Fernando Torres koji je 2011. godine za čak 50 miliona eura stigao iz Liverpoola.

Najgore pojačanje Manchester Uniteda prema anketi Daily Maila je Alexis Sanchez koji je došao iz Arsenala 2018. godine u zamjenu za Henrikha Mkhitaryana. Za City najgore pojačanje je Wilfried Bony koji je za 25 miliona eura pojačao Građane dolaskom iz Swanseaja.

Navijači Liverpoola za svoj tim izabrali su da je najgore pojačanje El Hadji Diouf. Senegalac je na Anfield stigao 2002. godine iz Lensa za deset miliona eura.

Michael Owen izabran je kao najgore pojačanje Newcastlea u koji je stigao 2005. godine iz Real Madrida. Za Tottenham ovu "titulu" dobio je Roberto Soldado koji je iz Seville stigao 2013. godine za 26 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tu je i jedan igrač s ovih prostora, a radi se o hrvatskom napadaču Bošku Balabanu koji je 2001. godine iz zagrebačkog Dinama stigao u Aston Villu za šest miliona funti.

Izbor za ostale klubove: Jordan Ibe (Bournemouth), Jurgen Locadia (Brighton), Ben Gibson (Burnley), Alexander Sorloth (Crystal Palace), Davy Klaassen (Everton), Ade Akinbiyi (Leicester), Ricky van Wolfswinkel (Norwich), Geoff Horsfield (Sheffield), Dani Osvaldo (Southampton), Stebe Kabba (Watford), Benni McCarthy (West Ham), Roger Johnson (Wolverhampton).

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Torres izbaci Barcu u polufinalu Lige Orvala i fol najgori, pa onaj Kepa 80miliona plaćen bolje Gušo brani od njeg
8 1
BobPaisley
...kao navijac Liverpoola mogu sada iz glave nabrojati 10 gorih pojacanja od Dioufa...Balotelli,Lovren,Jovanovic,Borini,Caroll,Aquilani,Markovic,Downing,Lambert,Karius,Adam,Poulsen,Dossena...i jos je kamara gorih panjeva dovedena samo ne mogu da ih se sjetim trenutno...Dioufa ne vole jer se zakacio sa kapitenom Gerrardom i kasnije svasta pricao protiv njega,inace sto se kvaliteta tice sigurno nije ni medju 20 najgorih pojacanja,s obzirom sta je sve dovodjeno u jednom periodu.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi