Englezi izabrali novog kapitena

Pred nastup na Mundijalu

Englezi izabrali novog kapitena

Engleski fudbalski savez (FA) objavio je na Twitteru ko će biti novi kapiten reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Naime, odlukom selektora Garetha Southgatea na predstojećem Svjetskom prvenstvu kao kapiten Engleze će predvoditi napadač Harry Kane, koji je traku naslijedio od Waynea Rooneyja.

"Harry ima izvanredne lične kvalitete. On je veliki profesionalac, a jedna od najvažnijih stvari za kapitena je da svakodnevno postavlja standarde", rekao je Southgate, čiju je izjavio prenio ugledni BBC.

Kane, koji iza sebe ima vrlo dobru sezonu u dresu Tottenhama, dosad je za reprezentaciju Engleske odigrao 23 utakmice i pritom je postigao 12 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U borbi za novog kapitena Engleske još je bio Jordan Henderson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi