Engleski selektor "poručio" izabranicima: Želite se opijati pred pripreme? Slobodno

Nije ni Southgate bio cvjećka

Engleski selektor "poručio" izabranicima: Želite se opijati pred pripreme? Slobodno

Selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate je prije dva dana "otkrio karte" za Mundijal i objavio spisak od 23 igrača koji će putovati u Rusiju.

Fudbaleri Gordog Albiona neće imati puno vremena za odmor od naporne klupske sezone s obzirom da već sljedeće sedmice kreću sa pripremama za smotru najboljih svjetskih reprezentacija.

Ipak, ono malo slobodnog vremena koje im je na raspolaganju moći će iskoristiti kako god žele, pa čak i za lude noćne provode. Sve po "direktivi" selektora Southgatea.

Šef struke Engleza je tako na današnjoj press konferenciji poručio da ne želi uvoditi nikakve zabrane igračima prije početka priprema - a i kako bi mogao kada je prema vlastitom priznanju svojevremeno "bančio" sa tadašnjim reprezentativnim kolegama.

"Ja sam se sa kolegama iz Aston Ville opijao tri dana u Španiji i to pred Evropsko prvenstvo 1996. godine. Neka rade šta god žele. Iskreno, uopšte me ne interesuje gdje su i šta rede, nek se odmore", poručio je Southgate.

Inače, Engleska se pomenute 1996. godine za Euro pripremala u Hong Kongu, a upravo se u dalekoj Aziji dogodio skandal sa fotografijama "mortus pijanih" fudbalera Gordog Albiona. Tada su na djelu uhvaćeni Paul Gascoine, Steve McManaman, Robbie Fowler i Teddy Sheringham, ali im je brzo oprošteno.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ja sam radio svašta tokom priprema i bilo bi zaista licemjerno od mene kada bih svojim igračima to isto branio. Svi oni znaju da ih čeka jako puno teškog rada po dolasku u trening kamp, siguran sam da će tada biti fokusirani", poručio je selektor engleskog nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti