Nikad ne znaš šta život donosi, primjer je engleski reprezentativac

Vjerovao u sebe

Nikad ne znaš šta život donosi, primjer je engleski reprezentativac

Edmir Škorić

Engleski selektor Gareth Southgate objavio je spisak igrača koje je pozvao na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a za mnoge je to ostvarenje sna.

Dosta je igrača u reprezentaciji Engleske koji će prvi put zaigrati na velikom turniru, a defanzivac Leicestera Harry Maguire kao da sanja nakon što je saznao da je na listi putnika za Rusiju.

Do sada je Maguire upisao četiri nastupa, a prvi put je pozvan u nacionalni tim prošle godine. Debitovao je u 1:0 pobjedi Engleske nad Litvanijom u kvalifikacijama za SP 2018.

Samo dvije godine ranije kao navijač je pratio Englesku u Francuskoj na Evropskom prvenstvu.

Pravi je dokaz da u životu uvijek treba vjerovati, a kako je igrao u Leicesteru protekle sezone, zaista je zaslužio da se nađe na Mundijalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Southgate je pozvao mnoge sjajne igrače iz Premier lige, ali golmani Joe Hart i veznjak Arsenala Jack Wilshere ipak su ostali bez poziva. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi