Englezi masovno potpisuju peticije za ukidanje VAR-a

Jasno su digli glas protiv

Englezi masovno potpisuju peticije za ukidanje VAR-a

S. Grebović

Nakon niza, u najmanju ruku, diskutabilnih odluka koje su donesene uz pomoć nove sudijske tehnologije, navijači širom Ostrva su digli glas protiv VAR-a. 

Online peticija koju su pokrenuli navijači za relativno kratak period već je sakupila preko 2000 potpisa, a očekuje se kako će ta cifra dodatno narasti.

VAR tehnologija je od ove sezone svjetlost dana ugledala i u Premier ligi, međutim nejasno definisan način korištenja iste je uzrok nezadovoljstva među pristalicama klubova koji su na ovaj način izrazili svoj vid nezadovoljstva.

Pjesme "Fuck VAR" i "To više nije fudbal" ovih se dana prolamaju stadionima širom Engleske, a nezadovoljstvo je poraslo nakon nekih čudnih odluka na utakmicama u minulom kolu između Liverpoola i Wolvesa, Manchester City-a i Sheffielda, te Norwicha i Tottenhama. 

Također hashtag #varout je ovih dana bio jedan od najpopularnijih na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Korak dalje otišao je legendarni napadač engleske reprezentacije Gary Lineker koji je na društvenim mrežama pokrenuo pitanje da li treba ukinuti VAR. Pogađate, navijači su većinom glasali protiv ove sudijske tehnologije.

Top Komentari

luis_kzu
VAR je super stvar jer su se smanjile greške sudija na minimum ali u engleskoj koja je najkorumpiranija liga na svijetu, VAR nije dobar! Od početka su bili protiv jer znaju da se neće moći varati kao što se vara. 3 godine stimaju titulu liverpoolu i opet na jedvite jade ove godine idu ka tituli. Prošle godine liverpool dobio na poklon 18 bodova od sudija. Nisam protiv liverpoola ali ovo su sve fakat.
2 0
PapaBenedikt
Ne treba ukidati var već malo ustrojiti njegov korištenje. Bilo bi ok nešto slično čelendžu u tenisu, npr. po 2 u poluvremenu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi