Englezi na nogama: Boxing Day krade svu pažnju

Danas 17. kolo Premiershipa

Englezi na nogama: Boxing Day krade svu pažnju

Edmir Škorić

Popularni Boxing Day je pred nama, utakmice 17. kola engleskog Premiershipa mogle bi biti spektakularne.

Britanci lude za nogometom, a nikad kao ovih dana - krajem godine. U sedam dana strpana su tri kola, dan nakon Božića je ipak poseban kada je otočki nogomet u pitanju.

I svake godine, u ovo doba, stvarno bude puno uzbuđenja u Premiershipu. Ove godine također, obzirom na stanje na tabeli, formu nekih klubova, imamo pravo da se nadamo spektaklima.

Sve utakmice 17. kola igraju se danas, a počinju od 13:45 sati. I baš taj meč, na Britannia stadionu, između Stoke Cityja i Manchester Uniteda, ima posebnu draž. Igrat će rasterećni Stoke i United koji je pod pritiskom. Zapravo, ne toliko sam United koliko Louis van Gaal, koji bi mogao dobiti otkaz ukoliko Crveni vragovi ne ostvare pobjedu.

Najveći dio utakmica počinje u 16 sati, a sve oči uprte su u duel na Anfieldu. Kloppov Liverpool igra promjenljivo, a sada ga čeka najteži ispit - duel s liderom na tabeli. Lisice s Vardyjem i Mahrezom neumoljivo koračaju prema tituli, mada će mnogi reći da se ona ne osvaja u decembru i da će teško ovaj klub zadržati mjesto na kojem se nalazi.

A vrebaju Arsenal i Manchester City. Topnici gostuju ove sezone ne tako dobrom Southamptonu, a kako se Wengerovi momci nalaze u super-formi, pripada im uloga favorita. Još veću ulogu favorita ima City na Etihadu protiv pretposljednjeplasiranog Sunderlanda. 

Zanimljiv će svakako biti i duel Aston Ville i Bilićevog West Hama, koji želi da se domogne Evrope, a gostuju timu koji je sa sedam bodova čvrsto zakovan za dno. 

Dosta pažnje privlači i okršaj Chelseaja i Watforda. Guus Hiddink će opet debitovati na klupi Plavaca, koji su počeli da igraju bolje od odlaska Josea Mourinha. Tottenham pobjedom nad Norwichom želi zadržati korak za Leicesterom, Arsenalom i Cityjem, dok je u sjeni ovih sjajnih duela onaj između Newcastlea i Evertona, a gdje bi moglo da bude itekako zanimljivo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još igraju Swansea i West Bromwich Albion, te Bournemouth i Crystal Palacec. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.