Englezi nose određene namirnice na Mundijal
Foto: EPA

Interesantan izbor

Englezi nose određene namirnice na Mundijal

Midhat Šljivak

Reprezentacija Engleske odlučila je da na Mundijal u Rusiju sa sobom ponese određene namirnice.

Selektor Gareth Southgate je u dogovoru sa rukovodstvom reprezentacije odlučio da ne nose lako kvarljive namirnice poput mesa, voća i povrća, ali će sa Ostrva ipak ponijeti određene stvari.

Tako će iz Engleske put Rusije Jaffa keksi, poseban engleski čaj, prženi grah, čokolada, umak od paradajza i posebni engleski senf.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naravno, tim kuhara će putovati sa nacionalnim timom. Oni će u Rusiju otići sedam dana ranije kako bi provjerili ispravnost svih namirnica koje će biti na raspolaganju igračima Gordog Albiona, a koje će biti uključene u stalne obroke poput mesa, ribe, voća...

Englezi će biti smješteni u hotelu u gradu Repino oko 25 milja sjeverno od St. Petersburga, a treniraće na obližnjem terenu koji je posebno uređen za tu priliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi