Englezi objavili da je Aguero rekao da Messi ne zaslužuje Zlatnu loptu, a on se oglasio na Twitteru

Demantovao medije

Englezi objavili da je Aguero rekao da Messi ne zaslužuje Zlatnu loptu, a on se oglasio na Twitteru

E. Čaušević

Pojedini engleski mediji objavili su jučer vijest da je Sergio Aguero otkrio kakav fudbaler treba dobiti Zlatnu loptu.

Nakon što je prošle godine Luka Modrić izabran za najboljeg igrača svijeta očekuje se da i ove godine bude drugačiji izbor iako je prema mnogima Lionel Messi najviše pokazao u dosadašnjem dijelu sezone.

No, engleski mediji objavili su da se Aguero ne slaže da Messi treba dobiti Zlatnu loptu, te da ta nagrada treba ići u ruke fudbalera koji igra u finalu Lige prvaka.

Odmah je mnogima bilo čudno da Aguero izjavi nešto takvo s obzirom da se zna da je već dugi niz godina veoma dobar prijatelj s Messijem. Nakon svega napadač Manchester Cityja se oglasio na Twitteru i sve demantovao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne volim se pravdati i objašnjavati, ali kada mi pripisuju riječi koje nikada nisam izgovorio, onda to moram napraviti. Neka svima bude jasno - moj odgovor na to pitanje je uvijek bio isti, a to je da Messi zaslužuje Zlatnu loptu sve dok igra, a pogotovo ove sezone", napisao je Aguero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi