Magazin FourFourTwo objavio listu najboljih igrača u proteklih 25 godina i razočarao mnoge izborom

Na listi se nalazi 101 fudbaler

Magazin FourFourTwo objavio listu najboljih igrača u proteklih 25 godina i razočarao mnoge izborom

E. Čaušević

Poznati sportski magazin FourFourTwo objavio je danas listu najboljih igrača koji su bili ili su još uvijek na sceni u proteklih 25 godina.

Ovaj magazin ove godine obilježava 25 godina svog postojanja, a odlučili su napraviti listu 101 najboljeg fudbalera na svijetu tokom trajanja ovog poznatog magazina.

Međutim, mnogi su se razočarali kada su vidjeli ko se sve nalazi na listi, te kako pojedini fudbaleri loše kotiraju. Prvi je Lionel Messi, a iza njega su Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane.

U TOP 10 još se nalaze Ronaldo, Ronaldinho, Thierry Henry, Xavi, Andres Iniesta, Paolo Maldini i Roberto Baggio.No mnogi su iznenađeni kako visoko kotiraju Luka Modrić i Gareth Bale, dok je izenenađenje da su se na listi uopšte našli Manuel Neuer, Diego Godin i Mohamed Salah.

Također, iznenađenje je da se Zlatan Ibrahimović nalazi na tek 55. mjestu dok su mnogi drugi ispred njega iako prema mišljenju fudbalske javnosti nisu napravili nešto značajnije od Šveđanina.

Pored Modrića tu je još i Davor Šuker, te su njih dvojica jedini igrači na ovoj listi s ovih prostora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pogledajte listu najboljih fudbalera u proteklih 25 godina, pa procijenite sami.

Top Komentari

Seher Rajvosa
E cuj modric 19. Ahhahaahahahah smijesno
11 0
rifresh
Slažem se sa listom ,s tom da bih Zidane i Ronalda se limu stavio na prva dva mjesta.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi