Englezi odabrali idealnu grupu za Ligu nacija, u njoj i BiH

Žrijeb u utorak od 12 sati

Englezi odabrali idealnu grupu za Ligu nacija, u njoj i BiH

E. Škorić

U utorak od 12 sati u Nyonu će biti održan žrijeg nove, druge po redu sezone Lige nacija, a Bosna i Hercegovina smještena je u treći šešir.

UEFA je u septembru prošle godine donijela odluku o promjeni formata Lige nacija. Naime, na sastanku Izvršnog odbora u Ljubljani odlučeno je da će u Ligama A, B i C sudjelovati po 16 reprezentacija, dok će u Ligi D sudjelovati samo sedam ekipa.

U prvoj jakosnoj grupi su Portugal, Nizozemska, Engleska i Švicarska, dok su u drugoj grupi Belgija, Francuska, Španija i Italija, a u trećoj BiH, Švedska, Danska i Italija. U četvrtom potu su Hrvatska, Njemačka, Poljska i Island.

Engleski mediji bave se raznim analizama, pa su tako posebnu pažnju obratili na sutrašnji žrijeb i zaključili da bi najgori scenarij za njih bio da dobiju u grupi Francusku, Hrvatsku i Njemačku.

The Sun piše da bi ipak moglo biti i daleko bolje ako bi kojim slučajem u žrijebanju dobili Island, Italiju i Bosnu i Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga nacija kreće početkom septembra ove godine i traje do kraja novembra, a titulu brani Portugal koji je u finalu pobijedio Nizozemsku s 1:0, dok je Engleska na penale u meču za treće mjesto pobijedila Švicarsku.

LIGA A
Pot 1: Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska
Pot 2: Belgija, Francuska, Španjolska, Italija
Pot 3: Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska
Pot 4: Hrvatska, Poljska, Njemačka, Island

Promo

Top Komentari

user1580467574
Samo vi englezi mislite tako, kad vam Dzeko uvali jedno 2,3 komada. Ebem vam queen elizabeth
11 0
edo111
Volio bi da dobiemo Engleze, sa njima nismo jos ni jednu utakmicu igrali,pa cak ni prijateljsku,i da im pokazemo kako musa sere jarca :)
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi