Englezi otkrivaju: Sedam kanditata je pored Emeryja bilo u konkurenciji za preuzimanje Arsenala
Emery je na kraju dobio posao

Neka velika imena i neke legende kluba su bili među njima

Englezi otkrivaju: Sedam kanditata je pored Emeryja bilo u konkurenciji za preuzimanje Arsenala

S. Pašalić

Unai Emery je u junu prošle godine stigao na klupu Arsenala.

Španac je naslijedio Arsenea Wengera koji je nakon 22 godine napustio kormilo Topnika, ali prošle sezone nije uspio osigurati Ligu prvaka.

Engleski mediji danas pišu da je prije angažovanja Emeryja, Arsenal obavio razgovor sa još sedam kandidata, a među njima je bilo i nekoliko legendi kluba.

Massimiliano Allegri, Mikel Arteta, Thierry Henry, Julen Lopetegui, Ralf Rangnick, Jorge Sampaoli i Patrick Vieira su bili kandidati za klupu Arsenala.

Pored ovih imena, Arsenal je navodno još razgovarao i sa Antoniom Conteom, Eddieom Howeom, Mauriziom Sarrijem i Brendanom Rodgersom, ali oni iz raznih razloga nisu kasnije upali u uži izbor.

Mikel Arteta je bio favorit za preuzimanje, ali je zbog nedostatka iskustva u poslu menadžera i zbog toga što su neki u Arsenalu radili protiv njega ipak ostao bez posla, a Unai Emery je na kraju izabran.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
E kakva impozantna imena... Emerey je katastrofalan i svugdje sam pisao da ce biti bas ovakav kada je dolazio - al sve i jedan od tih koji su mu bili konlurencija osim Contea i Howiea bi bili jos i gori.... historijsku gresku je napravio Arsene Wenger sto se nije povukao na kraju sezone 2014-2015 i tako otvorio mogucnost da se dovede Jurgen Klopp... on bi bio jos uspjesniji nego u Liverpoolu, jer mu Arsenal po prirodi igre i filozofiji mnogo vise odgovara nego Liverpool... ovako mozda treba cekati razlaz Guardiole sa Cityem, ili probati otkupiti Leonarda Jardima od Monaca... Poccetinho bi bio premija, al ne vjerujem da ce izdati Totenhem... svi ostali su u 5 deka, nema tu nekog ko Arsenalu moze donijeti titulu
2 4
konjo
Boris Pavic je bolji od ovog nosatog debila
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi