Ozil seli daleko od Engleske, bira između dva kluba?

Šta budućnost nosi za iskusnog veznjaka?

Ozil seli daleko od Engleske, bira između dva kluba?

Nešto odavno ne štima na relaciji Unai Emery - Mesut Ozil. A i prije nego što je došlo do zatezanja odnosa, bivši njemački reprezentativac je nailazio na salve kritika zbog partija ispod svog nivoa u dresu Arsenala.

Emery Ozila ove sezone često potpuno izostavlja iz ekipe, pa su špekulacije o njegovom napuštanju Emiratesa glasnije nego ikada.

I ranije se špekulisalo o opcijama za Mesuta Ozila. Pominjao se i odlazak u redove nekog turskog velikana, ali sada The Guardian piše da je veznjak suzio listu na dva kluba, te da će uskoro donijeti odluku.

Navodno i sam Ozil žarko želi napustiti Arsenal, a prema pisanju Guardiana njegova naredna destinacija je Amerika i tamošnji MLS.

Navodno Ozil još samo treba izabrati da li će se pridružiti Bechakmovom novoosnovanom Inter Miamiju ili DC Unitedu.

Mestu Ozil je ove sezone odigrao tek 142 minute u dresu Arsenala - po 71 minut u Premiershipu i Liga kupu. Njegov ugovor sa Topnicima važi do ljeta 2021. godine, ali su sve prilike da se neće toliko zadržati na Emiratesu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti