Englezi u golijadi slavili protiv Kosova, velika pobjeda Češke u Podgorici

Kvalifikacije za EP

Englezi u golijadi slavili protiv Kosova, velika pobjeda Češke u Podgorici

E. Škorić

Odigrane su utamice 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i u grupi A, a važne pobjede ostvarili su Engleska i Češka.

Engleska je u Southamptonu u jednom spektakularnom meču pobijedila Kosovo s 5.3 i vodeća je na tabeli s 12 bodova, ali ima i utakmicu manje od svojih rivala u grupi.

Kosovari su sjajno otvorili meč, Berisha je u prvoj minuti matirao Pickforda, no do poluvremena je već bilo 5:1. Redom su pogađali Sterling, Kane, autogol Vojvoda i dva puta Sancho. Zanimljivo, Sterling je upisao tri asistencije uz pogodak.

U nastavku Berisha postiže novi gol za goste, u strijelce se iz penala upisao Muriqi, dok je Kane u 65. minuti promašio penal za Englesku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Češkoj godi poraz Kosova, pošto je u Podgorici s 3:0 savladala Crnu Goru i izbila na drugo mjesto. Soucek i Masopust su u 54. i 58. pogodili za slavlje Češke, a tačku na i stavio je Darida golom s penala u 95. minuti susreta.

Češka 11. oktobra igra kući s Engleskom, dok će Kosovo 14. oktobra ugostiti Crnu Goru.

Top Komentari

adaStolac
Sretno Kosovu, igraju odlicno, nadam se da ce se plasirati na euro!
9 0
red devil mo
A onda ce sa SK komentator da govori "takozvana Republika Kosovo". Nikako da prebole.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti