Hat-trick Kanea u pobjedi Engleske protiv očajne Bugarske, sigurne pobjede Ukrajine i Islanda
Kane je postigao tri gola i upisao je jednu asistenciju na današnjam meču

Englezi su iskoristili sve poklone Bugara

Hat-trick Kanea u pobjedi Engleske protiv očajne Bugarske, sigurne pobjede Ukrajine i Islanda

S. Pašalić, foto: EPA

Reprezentacija Engleske je na Wembleyu savladala Bugarsku sa visokih 4:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Englezi su već od prve minute krenuli na gol Bugara, ali su gosti uspijevali da sačuvaju svoju mrežu.

Ipak, u 24. minuti golman i igrači odbrane Bugarske prave katastrofalnu grešku i poklanjaju loptu Englezima, a Harry Kane je na kraju postigao gol za 1:0.

Početkom nastavka Bugarska je ponovo olakšala posao Englezima nakon što je Bodurov skrivio penal, a Harry Kane je sa bijele tačke bio siguran za 2:0.

Samo pet minuta kasnije već je bilo 3:0 kada je Kane ubacio loptu, a Sterling je postigao gol.

Katastrofalno izdanje Bugara u odbrani je potvrđeno u 73. minuti kada je dosuđen još jedan penal, a Harry Kane je stigao do hat-tricka za konačnih 4:0.

Engleska je tako stigla i do treće pobjede u tri utakmice i sada ima 9 bodova te se nalazi na vrhu grupe A, a Kosovo je na drugom mjestu sa 8 bodova iz četiri odigrane utakmice. Bugarska je na posljednjem mjestu sa 2 osvojena boda iz pet utakmica.

Island je na svom terenu upisao sigurnu pobjedu protiv Moldavije rezultatom 3:0.

Sigthorsson je doveo domaće u vodstvo u 31. minuti, a Bjarnason je u 55. povisio na 2:0. Konačnih 3:0 je postavio igrač Moldavije, Mudrac u 77. minuti kada je postigao autogol.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Island se nalazi na 1. mjestu grupe H sa 12 bodova, dok Turska i Francuska imaju po 9 bodova.

Ukrajina je također bez većih problema savladala Litvaniju u gostima sa 3:0, a strijelci su bili Zinchenko, Marlos i Malinovsky. Ukrajinci sigurno drže 1. mjesto grupe B sa 13 bodova iz pet odigranih utakmica, a slijede Luksemburg i Srbija sa po 4, te Portugal sa 2 boda, ali i samo dvije odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi