Englezi zbog situacije u Ukrajini uveli novo pravilo sudijama u Premiershipu

Više neće biti žutih kartona za takve poteze

Englezi zbog situacije u Ukrajini uveli novo pravilo sudijama u Premiershipu

E. Čaušević

Fudbaler Aston Ville, Matty Cash, za vikend je uspio postići pogodak protiv Brightona, a potom je pružio podršku svom prijatelju koji se nalazi u Ukrajini.

Cash je u 17. minuti utakmice uspio postići pogodak za 1:0 protiv Brightona, te je nakon toga skinuo svoj dres kako bi pokazao poruku za svog prijatelja iz reprezentacije Poljske, Tomasza Kedzioru, koji se nalazi u Ukrajini.

Već danima traje rat u Ukrajini koju je napala Rusija, a Kedziora je s porodicom bio u Kijevu i tu je odlučio da ostane što je mnoge iznenadilo. Imao je opciju da se vrati u Poljsku, ali je to odbio i ostao je u Ukrajini.

"Tomasz Kedziora + porodica. Ostanite jaki brate moj", poručio je Cash nakon što je postigao pogodak.

No, reprezentativac Poljske je zbog skindanja dresa dobio žuti karton što je naljutilo mnoge. Javnost je osudila takvu odluku sudija da kažnjavaju igrače koji nose poruke podrške za narod u Ukrajini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englezi su zbog toga ekspresno reagovali i FA je donio odluku da više sudije neće kažnjavati igrače žutim kartonom za skidanje dresa ukoliko je u pitanju poruka povodom rata u Ukrajini.

Top Komentari

bazaorao
Svaka čast za ovaj potez, ali zar nisu ovo dvostruki standardi. Zašto isto pravilo nije za bilo koji rat na svijetu? Palestina,Sirija, Afganistan....
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije