Enrique hvali Suareza: On je najbolja "devetka"
Foto: EPA

Oduševio ga eurogolom

Enrique hvali Suareza: On je najbolja "devetka"

Luis Enrique je nakon ubjedljive pobjede nad Sevillom (3:0) obasipao komplimentima imenjaka Suareza. 

Napadač Barcelone je u visokoj pobjedi nad klubom iz Andaluzije postigao fenomenalan gol makazicama, što je oduševilo i trenera Luisa Enriquea koji je izjavio da je Urugvajac "najbolja devetka". 

"Suarez ima nevjerovatan osjećaj za gol i to je opet pokazao. Jasno je da je njegova velika prednost u odnosu na saigrače fizička superiornost, ali ne samo to. Njegovi udarci, postavljanje na loptu i opšti kvalitet ga čine najboljom devetkom svijeta", rekao je Enrique. 

Gol makazicama Suarezu je bio 23. u sezoni i trenutno je drugi strijelac La Lige iza Lionela Messija. 

"Nisam u toj situaciji imao baš mnogo mjesta, ali dobar napadač uvijek zna gdje se nalazi gol. Lopta je bila u vazduhu, imao sam čuvara na leđima i makazice su bile jedino rješenje. Bolje opcije nije bilo", kazao je Suarez. 

Barcelona je pobjedom nad Sevillom nastavila svoj niz i lov za naslov prvaka. U prvenstvu trenutno ima dva boda manje u odnosu na vodeći Real Madrid. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti