Enrique: Ja sam kriv što je Ter Stegen primio onakav gol

Trener Barcelone pošteno preuzeo krivicu

Enrique: Ja sam kriv što je Ter Stegen primio onakav gol

Za razliku od Arsenea Wengera, koji je nakon poraza u Zagrebu pričao o sucima, Luis Enrique je pošteno priznao da je krivac zbog nesvakidašnjeg gola kojeg je primio njegov tim u Rimu.

Roma i Barcelona su remizirali odigravši 1:1, a utakmicu je obilježio nevjerovatan gol Florenzija, koji je sa pedesetak metara iznenadnim udarcem iznenadio istrčalog Ter Stegena i zabio jedan od najljepših golova Lige prvaka u posljednjih nekoliko sezona.

"Ja sam krivac. Uvijek govorim golmanima da stoje izvan kaznenog prostora, jer je to dio naše igre. Ali, ovoga puta nas je Florenzi iznenadio i pogodio na fenomenalan način. Siguran sam da se ovo dešava samo jednom", rekao je Luis Enrique.

Trener Barcelone je malo pogriješio, jer se Ter Stegenu ovo desilo već jednom, i to nedavno. Barcelona je doživjela debakl u Bilbau (4:0), a prvi gol je plod njegovog lošeg istrčavanja.

Možda bi Enrique trebao razmisliti o izmjeni uputa prije utakmica, jer se ovakve stvari ne bi smjele dešavati jednoj Barceloni...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.