Enrique: Messi je najbolji igrač u istoriji

Trener Barcelone prezadovoljan

Enrique: Messi je najbolji igrač u istoriji

D. Rakanović

Trener Barcelone Luis Enrique rekao je da je Messi najbolji igrač u istoriji.

Barcelona je u fantastičnom El Clasicu večeras savladao u gostima Real Madrid sa 3:2.

Barca je ovom pobjedom ostala i dalje u utrci za titulu prvaka Španije, a junak Katalonaca po ko zna koji put bio je Lionel Messi. Argentinac je u posljednjim sekundama svojim drugim golom  na meču postavio konačnih 2:3 za goste. 

Enrique je bio prezadovoljan nakon pobjede njegove ekipe u El Clasicu 

"Bila je ovo utakmica dvije velike ekipe koja je mogla da ode u oba pravca. Utakmica koja je bila visokog ritma, povremeno nekotrntorlisana ali je zahtijevala puno psihički i fizički", rekao je Enrique. 

Trener Barce se našalio da Messi pravii raziliku čak i kada kući jede večeru. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je najbolji igrač u istoriji, a ja sam bio na mnogo utakmica i pogledao mnogo snimaka fudbalskih utakmica. Postigao je 500 golova i veliko je zadovoljstvo za sve navijače Barce što mogu smatrati Messija kao jednog od njih", rekao je Enrique i dodao: 

"On nam je omogućio da imamo nadmoć na sredini terena. Željeli smo da ima loptu u svojim nogama što više je moguće. Bilo je teže na sredini terena sa mnogo igrača tamo, ali je uspio se izboriti za svoj prvi gol. Sve se odigralo kako smo se nadali", zaključio je Enrique. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi