Enrique: Na Juventus i sa osam napadača
Foto: EPA

Najavljuje ofanzivnu igru

Enrique: Na Juventus i sa osam napadača

U taboru Barcelone maksimalno su posvećeni pripremama za uzvratnu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa. 

Katalonski klub je u prvoj utakmici poražen sa visokih 3:0 i bit će potrebno pravo čudo da se na kraju eliminiše Juventus, tako da ne iznenađuje što je Luis Enrique spremio mnogo ofanzivnu taktiku.

"Ne treba da budeš Einstein pa da shvatiš da će biti problema zbog poraza u prvoj utakmici. Čini nas jačim što smo i dalje živi na svim frontovima", kazao je Enrique za španske medije i dodao: 

"Navijači moraju imati vjere u ove igrače, koji su osvojili sve. Mi smo tim šampiona. Borit ćemo se do kraja, a revanš sa Juventusom je dobra polazna tačka. U nekom trenutku ćemo morati da rizikujemo, toliko da ćemo ih napasti sa osam napadača. Nemamo šta izgubiti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Enrique smatra da će Barcelona protiv Juventusa imati lakši zadatak nego protiv PSG-a, ako ništa zbog broja primljenih golova, a hoćemo li svjedočiti novom čudu saznat ćemo u srijedu od 20:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi