Enrique ne žali previše zbog otkaza, stigla je ponuda koja će mu vratiti osmijeh na lice

Ekspresno se vraća na trenersku klupu?

Enrique ne žali previše zbog otkaza, stigla je ponuda koja će mu vratiti osmijeh na lice

Endin Čaušević

Luis Enrique dobio je otkaz prije nekoliko dana na poziciji selektora reprezentacije Španije, ali čini se da on neće mnogo da žali zbog toga jer se već povezuje s nekoliko drugih klubova.

Enrique nije uspio da ispuni očekivanja španske javnosti na Svjetskom prvenstvu u Kataru jer niko nije očekivao da će ova reprezentacija ispasti već u osmini finala i to od selekcije Maroka.

Španci su bili žestoko razočarani nakon utakmice protiv Maroka, a pogotovo zbog činjenice da su Špansi planski išli na to da se u prvom meču nokaut faze sastanu s ovom reprezentacijom.

Na kraju su čelnici Fudbalskog saveza Španije donijeli očekivanu odluku i odlučili su uručiti otkaz Enriqueu i uskoro bi trebalo biti poznato ko će biti njegov nasljednik na ovoj poziciji.

Međutim, španski mediji navode da Enrique neće previše žaliti zbog toga što više nije selektor Španije i da se očekuje njegov ekspresan povratak na scenu.

Enrique je nekoliko godina bio selektor Španije i ne krije da se poželio klupskog fudbala i kako stvari stoje ovaj iskusni stručnjak bi već početkom 2023. godine mogao da pronađe novi angažman.

Oglasi

Marca je objavila da je već nekoliko klubova pokazalo interes za angažman Enriquea, ali čini se da je jasno koji klub je spreman da što prije napravi prvi korak i pošalje mu ponudu.

Navodno, to je Atletico Madrid koji bi nakon deset godina mogao da se rastane s Diegom Simeoneom jer u španskom klubu nisu previše zadovoljni rezultatima koje ova ekipa ima u prethodne dvije godine.

Enrique je prvi favorit da bude novi trener Atletico Madrida i čelnici ovog kluba žele što prije da dogovore s njim sve uslove ugovora kako bi se Simeoneu mogli zahvaliti na saradnji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Enrique se povezuje i s Manchester Unitedom, ali sve to su samo špekulacije. Navodno, on bi mogao doći na Old Trafford u slučaju da Erik ten Hag dobije otkaz u narednom periodu što je teško očekivati.

Enrique je najviše uspjeha u klupskom fudbalu imao s Barcelonom s kojom je bio i prvak Evrope, a pored toga trenirao je još Romu i Celtu iz Viga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi