Enrique ne dolazi na gala večer u Zurichu

Kandidat za trenera godine

Enrique ne dolazi na gala večer u Zurichu

Edmir Škorić

Trener Barcelone Luis Enrique neće prisustvovati svečanoj ceremoniji dodjela nagrada u Zurichu.

U ponedjeljak se u Zurichu dijele nagrade za najbolje u evropskom nogometu. Fokus je na Zlatnoj lopti, ali također će biti izabran i najbolji trener u 2015. godini.

Jedan od glavnih kandidata za ovu nagradu je Luis Enriqe, no trener Barce je nakon pobjede nad Granadom otkrio kako neće prisustvovati dodjeli nagrada.

U Zurichu neće biti niti Pepa Guardiole, još jednog kandidata za trenera godine, dok će se čileanski selektor Claudio Borghi ipak pojaviti, a on je treći kandidat za prestižnu nagradu koju dodjeluju France Football i FIFA.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za razliku od Enriquea, iz Barcelone će put Zuricha predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu, te igrači Messi, Neymar, Alves i Iniesta, koji su kandidati za tim godine, kao i za Zlatnu loptu, dok je Bartomeu tu da bi vjerovatno preuzeo nagradu za najbolju ekipu godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi