Enrique otkrio koje fudbalere želi dovesti u januaru

Barca želi da pojača odbranu

Enrique otkrio koje fudbalere želi dovesti u januaru

Endin Čaušević

Trener Barcelone Luis Enrique izjavio je nedavno da u januaru ima namjeru da dovede nekoliko pojačanja.

Iako Barcelona ove sezone igra sjajno, te pored činjenice da će od januara zaigrati Arda Turan i Aleix Vidal, Enrique je odlučio da dovede još nekoliko pojačanja. Prema pisanju španskih medija, španski stručnjak već ima na meti nekoliko imena.

Navodno, Barca će pokušati da dovede štopera koji bi trebao igrati u paru sa Piqueom. Na listi želja je štoper Athletic Bilbaa Aymeric Laporte kojeg Enrique vidi kao novog Puyola.

Pored Laportea, na meti katalonske ekipe nalazi se i ove sezone odlični fudbaler Evertona John Stones. Barcelona će pokušati dovesti i nekog iskusnog napadača, a u posljednje vrijeme spominjese i ime Jamiea Vardyja. Međutim, teško da bi se on naigrao pored sjajnog MSN-a u napadu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Do početka prijelaznog roka ostalo je manje od mjesec dana, a iz Barce su potvrdili da će se na spisku želja naći još nekoliko imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.