Enrique: Zaslužili smo mnogo više
Foto: EPA

Trener Barcelone nakon večerašnjeg poraza

Enrique: Zaslužili smo mnogo više

D. Rakanović

Trener Barcelone Luis Enrique branio je Neymara nakon što je Brazilac dobio crveni karton na večerašnjoj utakmici protiv Malage. 

U očima Enriquea Neymar je bio nevin kada je tokom prvog poluvremena zaradio prvi žuti karton, i to tako što je spriječavao izvođenje slobodnog udarca vezujući pertle nedaleko od lopte. 

"Ono što ja vjerujem je da je tumačenje ovog žutog kartona bilo posebno. Moramo biti oprezni u nekim utakmica, jer mislim da je bilo oštrih startova igrača Malage koji su zaslužili karton, ali ga nisu dobili, dok je Neymar dobio javnu opomenu zbog vezanja pertli", rekao je Enrique, prenosi Marca. 

On je pohvalio ekipu da dobro reaguje u takvim momentima. 

Barcelona nakon večerašnjeg poraza ima tri boda manje od Reala i utakmicu više. Uz to, Barci predstoji i El Clasico koji se igra na Santiago Bernabeu.

Na konstataciju španski novinara da će El Clasico odlučiti ko će osvojiti titulu, Enrique je rekao da ne smatra da će odluku o tituli odlučiti ta jedna utakmica. 

"Ja ne mislim tako, ako ne pobijedimo Real, to ne vrijedi ništa. Dobro je da ima neizvjesnosti u borbi za titulu, jer to čini ligu atraktivnijom. Ali titula ide onom timu koji osvoji najviše bodova, a protiv Malage smo imali veoma dobru šansu", rekao je trener Barcelone. 

Malaga je postigla golove iz dva kontra napada i porazila Barcu sa 2:0, ali Enrique smatra da je njegova ekipa zaslužila bodove. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislim da smo dobro igrali, nemam razloga da prigovaram svojim igračima, ali to nas je koštalo bodova. Koštalo nas je u stvaranju opasnih prilika, a zatim prilikom napada Malage dozvolili smo im da postignu golove zbog naše interpretacije ofsajd pravila", rekao je Enrigue i dodao:  

"U dugom poluvremenu bili smo superioriniji i sa igračem manje. Stvorili smo velike šanse, ali nismo uspjeli postići pogodak, a onda su oni postigli drugi. To nije bio scenarij koji smo očekivali, zaslužili smo mnogo više".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi